Trafik Sigortası Nedir?
Trafik sigortası, trafik kanunu uyarınca zorunlu olan bir sigortadır. Herhangi bir kaza durumunda, karşı tarafın malına veya canına verilen hasarı, kabahat oranına bağlı olarak kısmen veya tamamen karşılar.
Zorunlu Trafik Sigortası Kapsamı Dışında Kalan Hususlar Nelerdir?
— Araç kazalarında, resmi yollar olarak tanımlanan trafikte olmaksızın meydana gelen zararlar, — Alkol veya madde kullanımıyla araç kullanılması sonucu ortaya çıkan zararlar, — Geçerli bir sürüş ehliyeti bulunmayan sürücülerin neden olduğu zararlar, — Kaza yapan sigortalı aracın içinde bulunan 3. şahıs olmayan kişilerin tazminat talepleri, — Her türlü manevi tazminat talepleri, — Motorlu taşıt aracına yüklenen, taşınan veya boşaltılan eşyalara karşı sorumluluktan kaynaklanan tazminat talepleri, — Araç veya taşıdığı yükün ağırlığına bağlı olarak yola veya altındaki şeylere verilen zararlar, — Çalıntı veya gasp edilmiş araçların neden olduğu kazalar, — Sigortalının aracına veya çekiciye gelebilecek zararlar, — Özel araçların ticari amaçlarla kullanılmasından kaynaklanan zararlar, — Poliçede belirtilmeyen yük veya römorkların neden olduğu zararlar, — Poliçede belirtilen yükümlülük sınırlarını aşan zararlar.
Kasko Sigortası Hangi Durumlarda Kapsamı Dışında Kalmaktadır?
- Ehliyetsiz kullanım, - Savaş hali, - İnzibati ve askeri hareketler nedeniyle meyadana gelen zararlar, - Uyuşturucu madde ve mevzuatta belirtilen seviye üzeri alkollü araç kullanımında ihbarı , - Sigorta şirketine bildirmeyen, polis raporu olmayan mekanik arızalar, - Oksitlenmeden ve arızadan kaynaklı yangın, - Yarış amaçlı kullanım, - Güneş yanığı, - Eskime ve dolaylı yıpranma, - Paslanma ve çürüme, - Terör eylemleri, - Sigortalının kendi ve sorumlu bulunduğu kişilerce kasıtlı zarar verilmesi.
Kasko Sigortasının Amacı Nedir?
Sigorta sahibine ait motorlu aracın uğrayabileceği zararları tazmin etmek amacıyla kasko sigortası yaptırılır. Kasko, yaptırılması kanunlarla zorunlu tutulan bir sigorta türü değildir. Bu nedenle kasko yaptırıp yaptırmamak araç sahiplerinin tercihine bağlıdır. Ancak trafikte karşılaşılabilecek olası riskler göz önüne alındığında, kasko sigortası araç ve araç sahipleri için sunduğu teminatlar sayesinde büyük önem taşır.
Kasko Sigortasını Neden Yaptırmalıyım?
- Trafik sigortası ile kasko arasındaki en önemli fark, trafik sigortasının zorunlu olması ve kaskonun ise tamamen isteğe bağlı olmasıdır. Bu nedenle, kasko yaptırmadan aracı kullanamamanız gibi bir zorunluluk söz konusu değildir. - Zorunlu trafik sigortası, kaza sırasında karşı tarafta oluşabilecek zararları karşılar. Kasko ise, kendi aracınızla ilgili hasarları güvence altına alır. Trafik sigortası, size avantaj sağlayarak karşı tarafın hasarını ödeyebilmenizi sağlar; kasko ise poliçe sahibinin mağduriyetini ve araç hasarını karşılar. - Trafik sigortasının sınırları devlet ve kanunlar tarafından belirlenir. Bu nedenle, kazada ortaya çıkabilecek maddi ve bedensel zararlar belirli sınırlar içinde karşılanır. - Trafik sigortasının teminatları limitlerle sınırlıdır. Ancak trafik sigortası fiyatları serbest tarifeler üzerinden belirlenir. Bu nedenle, en uygun trafik sigortasını araştırarak yaptırmanız son derece önemlidir. Kasko için ise durum farklıdır; kasko fiyatları, poliçenin kapsadığı unsurlara bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.
Konut Sigortası Nedir?
Sigortalı ev, olası felaketlere karşı güvence altına alınarak deprem, hırsızlık, yangın, terör ve benzeri olaylara karşı maddi koruma sağlar. Bu tür durumların yaşanması halinde, sigorta sahibine finansal güvence sunar.
Konut Sigortası Neleri Kapsar?
Yangın, infilak, yıldırım, deprem, sel-su baskını, dahili su, fırtına, kötü niyetli hareketler, hırsızlık, cam kırılması, kiracı/malik sorumluluk, komşu sorumluluk, kara taşıtları çarpması gibi birçok teminatımızla yanınızdayız. Ayrıca, yenilenebilir enerji sistemlerini de kapsayan geniş bir koruma yelpazesi sunuyoruz.
Neden Evime "Konut Sigortası" Yaptırmalıyım?
Evinizi korumak için çeşitli etkili önlemler alabilirsiniz. Ancak, alınan tüm tedbirler, doğal felaketlerden kaynaklanan zararlar karşısında sınırlı kalabilir ve olası bir hasar durumunda önemli maddi kayıplarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Konut paket poliçesi ile sigortalılar, doğal afetlerin yanı sıra alevli yangın, dahili su hasarları, araç çarpması gibi ani ve beklenmedik olaylardan kaynaklanan maddi kayıp ve zararlarından korunurken, cam kırılması, hırsızlık, makine kırılması, elektronik cihaz gibi çeşitli ek teminatlarla sahip oldukları değerleri farklı tehlike ve risklere karşı da güvence altına alabilirler.
Konut Sigortasında Neler Kapsam Dışıdır?
Poliçe ekinde verilen Yangın Sigortası Genel Şartları içerisinde teminat dışı bırakılan durumlar: Sağlanan poliçe ile kapsama alınmayan risklerden kaynaklanan kayıp ve zararlar.
Neden İşyerime sigorta yaptırmalıyım?
İşyerinizden her ayrıldığınızda aklınız orada mı kalıyor? Özveriyle, emeğinizle kurduğunuz ve büyüttüğünüz ofisleriniz, fabrikalarınız, dükkanlarınız her gün karşılaştığı risklerden dolayı endişe mi duyuyorsunuz? Merak etmeyin! Yangın, sel-su baskını, hırsızlık ve daha birçok teminata karşı ION INSURANCE farkıyla sizi güvencemiz altına alalım.